Bahçe çitinizi nasıl boyarsınız?

21-06-2021 14:49
Bahçe çitinizi nasıl boyarsınız?
1. ADIM: PLANLAYIN
Çitinizi boyamaya başlamadan önce hava durumunu kontrol etmek önemlidir. Yağmur yağdıysa, birkaç gün ahşabın kurumasını beklemelisiniz. Ayrıca, hava çok soğuksa boya kurumaz, bu nedenle sıcak bir gün seçin. Boyama dağınık bir iş olabilir. Herhangi bir bahçe mobilyanız var ise boya yapacağınız alandan çekin ve yakındaki bitkileri boya sıçramalarından korumak için muşamba ile örtün.

2. ADIM: HAZIRLIK
Boyama öncesi çitinizin yüzeyini ılık su ile temizlemek daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacaktır. Birkaç gün önce ahşabın temiz ve kuru olduğundan daima emin olmalısınız. Mümkün olduğunca pürüzsüz olmasını sağlamak için de çitin pürüzlü alanlarını zımparalamanız gerekebilir.
 
  
 
3. ADIM: KORUMA/ÖNLEM
Boyanın ahşaba düzgün bir şekilde emilmesi için önce su bazlı bir astar kullanın. Bu, çiti çürümeye karşı koruyacak ve rengi daha uzun süre koruyarak rengi liflere bağlayacaktır.
Boya işlemine başlamadan astarın kurumasını bekleyin. HICKSON DECOR Aqua Universal Primer - Dış Cephe Ahşap Astarı , UV ışığının etkilerini sınırlar ve nanoteknoloji sayesinde renk ve pigmentlerin derinlemesine nüfuz etmesini garanti eder.
 
Eğer çitinize ilk kez boya uygulayacaksanız ve ahşabınız işlenmemiş ise HEMEL Timbercare Aqua Şeffaf Emprenyeyi bir kez uygulayıp ahşabın ömrünü en az 10-15 kat uzatabilirsiniz. Emprenye uygulaması ahşabı içeriden koruma işlemidir. Emprenye, ahşabı mantar ve kurtlara karşı koruyarak çürümesini önler.

4. ADIM: BOYA
Son adım, renklendirme ! Seçmiş olduğunuz renkten emin olmak için çitin gizli bir alanında test ederek başlamalısınız. Hickson Decor Ahşap Boyaları için tıklayın.

Aşırı damlamayı önlemek için çitin tepesinden aşağıya doğru bir rulo yardımı ile eşit bir şekilde ürünü uygulayın. Ulaşılması zor alanlar için daha küçük bir fırça kullanın ve tüm alanların kaplandığından emin olun. Boyanın düzgün şekilde yapışmasını sağlamak için birden fazla kat uygulamanız gerekebilir. İkinci katı uygulamadan önce ilk katın tamamen kurumasını bekleyin.

Taze renk ve tüm yıl boyunca çitiniz için koruma için bunu en az birkaç yılda bir tekrarlayın.
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.